Ervin's Focaccia met Kruiden

* Ideaal om panini's mee te maken:
 

Kan zowel koud of warm, groot of klein geserveerd worden. 
Opensnijden en beleggen met producten naar keuze.
Bovenzijde van de focaccia erop leggen.
Met een broodmes kruisgewijs in vier snijden om 4 grote panini's te bekomen of
in 16 voor kleine panini's:
 

  • Krokante focaccia gevuld met parmaham, mozzarella, tomaat.
  • Krokante focaccia gevuld met mozzarella, tomaat, extra Provençaalse kruiden, schilfers parmezaan.
  • Vegetarisch: lekker gevuld met falafel, icebergsla en gegrilde tomaat, geserveerd met tzatziki.
  • Ongelooflijk brood om op te vullen als pita met shoarma of met een rundshamburger en wat gefruite uiringen.


* Serveren bij een lekkere tajine van konijn, lamsvlees, vis of vegetarisch.

* Heel eenvoudig, maar oh zo lekker voor het aperitief, voor recepties of bij de tapas:
 


De focaccia in lange reepjes snijden en roosteren in een panini grill, of toasten.
Serveren met een mooi kleurrijk palet van enkele dipsausen:
     

  • groene pesto
  • kaviaar van zongedroogde tomaten
  • tapenade van zwarte olijven met ansjovis en kappertjes
  • Griekse yoghurtsaus met munt en dille
  • hummus met zatar
  • tarama en tzatziki
  • babaganoush van aubergines


* ERVIN ' s  LOVERSPIZZA  :  voor 2 personen
 

Internationaal bekend van televisie en magazines.

Ervin's Focaccia Bread rijkelijk beleggen met:
 

  • basilicumpesto
  • plakken tomaten
  • gegrilde aubergine, gegrilde courgette,
    gegrilde artisjok
  • mozzarella
  • gemarineerde paddestoelen
  • geroosterde en gepelde kleurrijke paprikaplakken
  • zongedroogde  en gemarineerde tomaten
  • ontpitte zwarte en groen olijven


Beëindigen met parmezaanplakjes en afkruiden met fleur du sel en peper van de molen.
Lekker croustillant bakken in de oven, besprenkelen met een drop olijfolie en garneren met blaadjes verse basilicum.

Presenteer deze pizza op een houten plank .. Verrukkelijk, origineel, trendy, een hype!

Het verhaal rond de loverspizza? Die vertel ik u persoonlijk.

  

De bovenstaande recepten werden op maat beschreven van dit brood:

Ervin's Basilicumbrood

* Lekkere gevulde panini's:
 

Vul het basilicumbrood.
Snijd het brood in drie gelijke delen om 3 grote panini's te bekomen, in 9 voor kleine broodjes:
 

  • Extra pesto van basilicum, plakken tomaat, frisée sla, schilfers parmezaan.
  • Italiaanse kruidenham, tomaat, taleggiokaas.
  • Carpaccio van verse tonijn, zongedroogde tomaat, pecorino
  • Voor deze bereiding: Basilicumbrood eerst verwarmen gedurende 4 minuten en laten afkoelen. Dan vullen met blokjes jonge maatjesharing, geconcasseerde tomaten, rode uiringen, fijne groene boontjes, blokjes granny smith appel, en op ' t laatst, zure room afgekruid met peper en zout.

 

* Vegetarisch:
 

  • Gevuld met gebakken tsay en gegrilde groenten.
  • Gevuld met bulgur of tabouleh, met tempura van groenten en kikkererwtenscheuten.

 

* Voor de winter: gevuld met een vastere mornaysaus, witloofhamrolletje en gegratineerd met gemalen kaas

 

* Moderne versie van een toast kannibaal:

 

Basilicumbrood volledig openplooien en aan beide zijden toasten of grillen.
Beleggen met verse grof gemalen rundertartaar, aangemaakt met "extra virgin" olijfolie, enkele druppels zeer goede balsamico azijn, Worchestershire saus, kappertjes, wat gehakte uitjes en augurken, en kruiden met peper en zout.
Vervolgens nog wat afwerken met gemalen zeezout of vlokkenzout, een draai van de zwarte pepermolen, pluksels verse basilicumblaadjes en nog wat  besprenkelen met de olijfolie.
Zo serveren, oh enjoy !

 

* Een sublieme salade:
 

Een carpaccio van coeur de boeuf tomaten en plakken buffel mozzarella.
Besprenkelen met een salsa verde van basilicum.
Marbreren met "extra virgin" olijfolie en zeer fijne balsamico.
Afkruiden met fleur du sel en gemalen zwarte peper van de molen.
Uiteraard serveer je bij dit gerecht enkele sneetjes geroosterd basilicumbrood.

 

De bovenstaande recepten werden op maat beschreven van dit brood:

Ervin's Zongedroogde Tomatenbrood

* Gevulde Panini:

Zongedroogde tomatenbrood eerst verwarmen in de voorverwarmde oven gedurende een vijftal minuten en even laten afkoelen.
Opensnijden en besmeren met een verse roomkaas die op smaak is gebracht met fijn gesneden bieslook, Worchestershire saus, peper en zout.
Vervolgens afwisselen met  kleurrijke paprikaringen geel, rood, groen en oranje.
Dit brood in 4 panini's snijden. Kan koud of lichtjes verwarmd tussen een panini grill, geserveerd worden.


  • Gegrilde courgette, mozzarella, ontpitte en grof gesneden groen en zwarte olijven.
  • Gemarineerde komkommer met dille en gekookte ham.

* Mooie rollades maken voor recepties, voor bij tapas, als aperitiefhapje:


Voor deze bereiding het tomatenbrood enkel laten ontdooien, maar zeker niet verwarmen. Het brood moet soepel blijven en mag niet krokant zijn.
Dunne plakken snijden (3 tal mm), besmeren met een verse roomkaas naturel, plakjes gerookte zalm en roquettesla. Oprollen tot een rollade, even laten opstijven in de koelkast en snijden in plakken of op z'n geheel serveren.
Erg mooi en dit kan men uiteraard ook met andere producten doen zoals met parmaham en pesto en dunne plakken gebakken courgette.
 

* Ideaal om te serveren bij een kaasbuffet.

* Serveer het zongedroogde tomatenbrood bij scampi's of lamsvlees.

* Bij een barbecue mag dit brood zeker niet ontbreken. Je kan Ervin's Broden allemaal rechtstreeks mee op de grill  verwarmen.
  
 

De bovenstaande recepten werden op maat beschreven van dit brood:

Ervin's Zwarte Olijventapenadebrood met Knoflook

* Gevulde panini:

Vul het zwarte olijventapenade & knoflookbrood.
Snijd het brood in twee gelijke delen om 2 grote panini's te bekomen of in 6  voor kleine broodjes:
 

  • Babaganoush (kaviaar van aubergines), gegrilde aubergine, tomaat, asiagokaas (of mozzarella of san simonkaas, of andere).
  • Pastrami van lamsvlees, gegrilde courgette, schilfers parmezaan.
  • Bospaddenstoelen met gesmolten uitjes, goede hoeveboter en platte peterselie.
  • Vitello tonato, stukjes extra tonijn, Romeinse sla, kappertjes. Uiteraard kan men ook gewoon sneetjes gegrilde tapenadebrood serveren bij een bord vitello tonato.

 

* Toast champignon: een moderne versie:
 

Mooie verse Parijse paddenstoelen bakken in knoflookboter en een krokant verwarmd brood mee vullen.
Afwerken met gehakte peterselie.
Dit gerecht kan men eventueel nog verrijken met scampi's, of met escargots, of met merg.
 

* Lekker bij scampi's of gamba's.

* Eén van mijn favorieten:
 

Vullen met kruidige rosbief, roquettesla, gefrituurde uiringen (gepaneerd in melk en bloem, of met panko).
Lichtjes verwarmd serveren met een ansjovismayonaise.
Try it!

 

De bovenstaande recepten werden op maat beschreven van dit brood:

Ervin's Sesamzaadbrood

* Erg lekker brood dat voor alle doeleinden kan gebruikt worden:

  • Bij het ontbijt: kan zowel zacht of krokant, of lekker getoast geserveerd worden.
  • Ideaal bij uw kaasbuffet.
  • Voor fondue, gourmet, of stone grill.
  • Bij wokgerechten.
  • Outdoor cooking en barbecues: onze broden kunnen rechtstreeks op de rooster verwarmd worden.
  • Kleine sandwiches voor recepties of walking dinner.
  • Tea time.


* Panini's:
 

  • Gerookte zalm, cream cheese (verse roomkaas) met gekonfijte gember, roquettesla.
  • Gerookte paling, cream cheese met horseradish (mierikswortelroomkaas) en gekruid met piment d' espelette, knolseldersla.
  • Gerookte forel, cream cheese met bieslook, ovengedroogde tomaat.
  • Bresaola (viande de grisons), pecorino, mozzarella, zongedroogde tomaat.
  • Italiaans salami (Abruzzese, Fellini-salami, Milano, mortadelle of andere) met verse knolseldersla.
  • Vlaamse asperges met eiermimosa en olijfolie (tijdens het seizoen).

VVVVlaamse asperges met eiermimosa en olijfolie (tijdens het seizoen) Vlaamse asperges met eiermimosa en olijfolie (tijdens het seizoen) Vlaamse asperges met eiermimosa en olijfolie (tijdens het seizoen) Vlaamse asVlaamse asperges met eiermimosa en olijfolie (tijdens het seizoen) Vlaamse asperges met eiermimosa en olijfolie (tijdens het seizoen) Vlaamse asperges met eiermimosa en olijfolie (tijdens het seizoen) Vlaamse asperges met eiermimosa en olijfolie (tijdens het seizoen) Vlaamse asperges met eiermimosa en olijfolie (tijdens het seizoen
* Croque monsieur:
 

  • Gekookte ham en belegen Hollandse kaas.
  • Kinder croque monsieur met Nutella choco en plakjes banaan.

 

* Croutons:      In olijfolie langzaam goudgeel krokant bakken en bestrooien met zeezout.

(kunnen in een gesloten doos gedurende 14 dagen bewaard worden in de ijskast; op ' t moment van gebruik, enkel eventjes verwarmen zodat ze terug krokant zijn)
Uiterst geschikt om te serveren bij een salade (Caesar Salad),
of voor bij soepen (erwtensoep, Vichyssoise, gazpacho).


 

* Grissini: Toast lange reepjes sesamzaadbrood en omwikkel met repen parmaham of een andere ham.


* Lekkere wrap:
 

Het sesambrood enkel ontdooien maar niet verwarmen; het brood moet soepel blijven.

Brood overlangs volledig opensnijden, en vervolgens elke helft doormidden,
zodoende heeft u 4 delen:
 

  • Beleggen met een basilicumpesto, reepjes mozzarella, roquettesla, julienne van zongedroogde tomaat. Oprollen tot een wrap en eventueel aanspannen in folie.
    Laten opstijven in de koelkast.                      
    Kan koud geserveerd worden, of zelfs even kort verwarmd tussen een panini grill.
  • Beleggen met mangochutney, gegrilde tandoori van kip, julienne van rode gepelde paprika, ijsbergsla.

  • Beleggen met salsa verde, gegrilde sardinefilet, beetje gehakte ansjovis en kappertjes, julienne van gemarineerde artisjok.

  • Beleggen met een anchoïade, fondant gesmolten ui, brunoise van tomaten en stukjes zwarte ontpitte olijven.

  • Cream cheese met bieslook en Worchestersaus, tartaar van verse en/of gerookte zalm, roquette sla.

 

* Oesterbrood :

Enkel ontdooien, opensnijden en beboteren, kruiden met zeezout en zwarte peper van de molen. Op elkaar leggen en decoratief snijden in driehoekjes, reepjes, vierkantjes, of cirkels uitsteken.

Door het hoge percentage van de olijfolie  in het brood, bewaren uiteraard deze broodjes opmerkelijk lang zonder uit te drogen, en kunnen ze reeds een tijd op voorhand gemaakt worden.

Ook kan men oesterbrood serveren als wrap: opensnijden, beboteren met zeer goede kwaliteitsroomboter, peper en zout van de molen, beleggen met passe-pierre, zeealgen, of zeespinazie.
Oprollen tot een wrap. Erg lekker en mooi gemarmerd van kleur. 


 

* Sushi: ...en waarom niet een sushi met mijn brood?

 

Oprollen met nori, wasabi en dashi-rijst en een leuk garnituur van king crab of andere.

 

* Top of the bill: fingertoast 's morgens bij een eitje of bij uw kaviaar .

 

De bovenstaande recepten werden op maat beschreven van dit brood:

Ervin's Gevuld Schapenkaasbrood

* Gewoon lekker zo, even verwarmd in de oven of gegrild.


* Gevulde panini:

  • Ovengedroogde en gemarineerde tomaat, roquettesla, rode gegrilde en gepelde paprika, kappertjes.
  • Ovengedroogde en/of gerookte zwarte woudham, lichtjes gecarameliseerd witloof.
  • Pastrami van rundsvlees met roquettesla en knolselder chips of gemarineerde zuur-zoete witte kool.



* Bruschetta:              groot formaat:
 

Het schapenkaas brood ontdooien en overlangs opensnijden.
Binnenzijden lichtjes inwrijven met extra vierge olijfolie.  
Zowel binnenzijde als buitenzijde toasten of grillen.  
Vervolgens beleggen naar keuze en nadien (afhankelijk van het beleg) even onder de grill of in de oven:

 

  • Open  bruschetta belegd met plakjes meloen (cavaillon, watermeloen, witte meloen of de drie gemengd). Vervolgens granaatappelvruchtjes en muntblaadjes. Zeer fris en kleurrijk in de zomer. Koud serveren.
  • Open bruschetta met gekonfijte uien, gezouten ansjovis, ontpitte zwarte olijven. Overkoepelen met gemalen gruyère of pecorino. Eventjes onder de grill.
  • Open bruschetta met notenpesto, geblanchierde roquettesla of pissenlit, enkele gepelde halve muskaat druiven, lardons van gerookt spek.

 
klein formaat:
 

 Het schapenkaasbrood eerst ontdooien.
 Vervolgens in plakken van 2 cm snijden.
 De ronde plakken langs beide zijden borstelen met olijfolie en beide zijden toasten of grillen.
 Beleggen met ingrediënten naar keuze, en nog even onder de grill of koud serveren:

 

  • Pesto van rucola, stukje gegrilde tonijn, enkele gebakken pignons de pin (pijnboompitten), plakje san simonkaas en even onder de grill.
  • Pesto van paprika, stukje tandoori van kip, enkele blokjes verse mango. Koud serveren.
  • Kaviaar van aubergines, stukje gegrilde aubergine, stukje gegrilde courgette, klein plakje buffelmozzarella, compote van tomaat. Even onder de grill.                                                   

           

* Lekker getoast bij een vissoep of bouillabaisse, geserveerd met rouille of aioli.

* Het gevuld schapenkaasbrood is tevens een maaltijdbrood dat men perfect bij een leuke sla kan serveren.


* Ervin's Club Sandwich :

 

Het brood overlangs doorsnijden.
Vervolgens elke helft in 3 snijden, en dan grillen of toasten:
 

  • Eerste deel getoast brood besmeren met mayonaise en beleggen met een plak gegrilde tomaat, gebakken spek en cheddar cheese.
  • Tweede deel getoast brood nogmaals besmeren met mayonaise en beleggen met ijsbergsla, krokant gegrilde kipfilet, gefruite uiringen en een plak cheddar cheese.
  • Derde deel getoast brood boven op het tweede deel leggen. Dit deel dan boven op het eerste deel en alles vastprikken met een houten bamboestick.
  • Enjoy!



De bovenstaande recepten werden op maat beschreven van dit brood:

Ervin's Dadelbrood

* Mijn lievelingsbrood:

Past perfect bij ganzenlever:

  • Gewoon in plakken snijden en toasten.
  • Eén mooie volledige ronde plak dadelbrood, lichtjes getoast. Hierop een mooie tranche ballotine van ganzenlever. Serveer hierbij een confituur van ui en sinaasappel, of een kristalheldere gelei van oude port en Madeira.
  • Carpaccio van verse ganzen- of eendenlever met een compote van kweepeer.
  • Dunne sneetjes huisgerookte ganzenlever met een chutney van mango en papaja.
  • Rillettes van gans en boudin noir van ganzenlever met gegrild dadelbrood en notensalsa.

* Gevulde panini:

  • Lekkere brie de Meaux, vijgenconfituur, roquette sla en plakjes verse vijg.
  • Gerookte eendenborst, gebakken pijnboompitten en tatin van flinterdunne appel.
  • Gerookte kipfilet, ijsbergsla, gemarineerde komkommer met wijnazijn en honing.
  • Blue stilton, eikenbladsalade, walnoten en macadamia noten.
  • Krokant gebakken bloedworst met gekonfijte peren of appels.

* Heel lekker gewoon getoast bij terrines van gevogelte, wild, konijn, e.a., voortreffelijk bij rillettes.


* Leuke salades:

  • Een rijke salade met ganzenlever, gerookte eendenborst, verse gerookte langoustines, asperges, groene boontjes, artisjokbodem, gebakken pijnboompitten, kwarteleitjes, frambozen, en een vinaigrette van frambozenazijn en olijfolie, en lekker getoast dadelbrood.
  • Een volledige plak dadelbrood geroosterd of getoast met hierop dunne plakken geitenkaas, overkoepeld met een acaciahoning, roquette sla, cashewnoten en gezouten en gepelde pistachenoten.
  • Een kleurrijke salade met rissoles van aardappelen, courgette, mango, papaja, zuurzoete tomaat, gemarineerde komkommer, gebakken pijnboompitten en sesamzaadjes, blokjes fazant en wild konijn, en vinaigrette van rijstazijn, soja, merin (Japanse kookwijn) en sesamolie.

* Voor de creatieveling:

Het maken van een tompouce van ganzenlever:
 

  • Het dadelbrood enkel ontdooien en niet verwarmen zodat het brood soepel blijft.
  • Het brood overlangs in vijf plakken snijden.
  • Eerste plak besmeren met ganzenleverparfait en beleggen met flinterdunne plakken mango.
  • Tweede plak brood beleggen met carpaccio van ganzenlever en gekonfijt witloof.
  • Derde plak beleggen met gerookte ganzenborst en stukjes gehakte pijnboompitten.
  • Vierde plak opnieuw beleggen met ganzenleverparfait en dunne plakken vijgen.
  • Alle lagen op elkaar leggen en eindigen met het bovenste deksel. Laten opstijven in de koelkast eventueel ingepakt in folie. Kan nadien mooi in partjes gesneden worden zodat je zeer fraaie kleuren en smaken krijgt.
      

Het maken van een millefeuille van ganzenlever:


  • Idem als de tompouce hierboven, maar de sneden brood toasten aan beide zijden, alvorens ze te beleggen, zodanig ze mooi lekker krokant zijn. Je kan deze natuurlijk ook met andere ingrediënten opvullen.
  • Kleine rollades: idem het brood enkel maar ontdooien en snijden in dunne plakken in de lengte, zodat je sneden brood hebt van ongeveer 4 à 5 cm. breedte. Besmeren met een mousse of parfait van ganzenlever, plakje gerookte eendenfilet, een chutney van mango en een beetje rucola. Zo spiraalsgewijs oprollen. Serveer als klein hapje, of snijd het zelfs nog eens in twee.

* Geaffineerde kazen:

  • Het hoeft geen uitleg dat Ervin's dadelbrood onmiskenbaar verrukkelijk smaakt bij een lekkere kaasschotel.
  • Mooie hartige kazen, en zeker bij blauwe schimmelkazen.
  • Gepaneerde crottin Chavignol op een sla mixte met een mengeling van gepelde Moscatelle druiven en handgepelde walnoten. De pan waarin de crottin is gebakken, blussen met druivenazijn en dit samen met notenolie en over de sla verdelen. Hierbij een part warm dadelbrood serveren.
  • Camembert in zijn doosje op de grill of tussen de houtskool van de barbecue opwarmen, serveer met het verwarmd dadelbrood, een notenpesto en een schuimpje van honing en pistache.

De bovenstaande recepten werden op maat beschreven van dit brood:

Ervin's Groene Olijvenbrood met Uisnippers

Dit groene olijvenbrood heb ik speciaal gecreëerd om te serveren bij gedroogde hammen zoals: Parma, San Daniele, Serrano, Iberico, Bayonne, Zwarte Woud, Westfaalse, Ardeense ham,…

De fruitigheid en de lichte krokante toets van de groene geplette olijven en de gebakken uitjes zorgen voor een mooie ‘foodpairing’...en hier dan nog een lekkere cavaillon bij.

* Gevulde panini's:

  • Mozzarella, gegrilde courgette, Italiaanse kruidenham.
  • San Danieleham, gegrilde aubergine, julienne van artisjok en san simonkaas.
  • Coppa di Parma, grove schilfers van Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaat.
  • Flinterdunne patta negra.
  • Lamspastrami en een ratatouille van gegrilde groenten.
  • Westfaalse ham met gemarineerde cantharellen en zilveruitjes.
  • Gegrilde sardines met gemarineerde jonge venkel en venkelzaadjes.

* Vegetarisch:

  • Serveren bij een tabouleh sla met gegrilde poivrade-artisjokken en gemarineerde tomaten aigre-doux.
  • Mooi palet van gegrilde, gepelde en gemarineerde pepers : rode, groene, gele, oranje, afgewerkt met kappertjes en gevulde druivenbladeren.
  • Een lekkere frisse Griekse sla met krokante groenten, verse kruiden en feta.
  • Gevuld met een smeuïge omelet van bospaddenstoelen, bieslook en seitan.

* Vitello Tonato:

  • Gewoon het brood lichtjes gegrild serveren bij een mooie gepresenteerde vitello.
  • Uiteraard kan men ook het brood opvullen met een vitello tonato en een beetje extra roquette sla.

*  Tapas: Natuurlijk kan en mag dit groene olijvenbrood met uisnippers niet ontbreken bij de tapas.

  • Lekker stukjes geroosterd brood bij dipsausen zoals anchoïade, tapenades, kaviaar van aubergine, salsa van tomaten, salsa van zongedroogde paprika, en salsa verde.
  • Kleine gevulde sandwiches.
  • Kleine gevulde wraps.
  • Kleine krokante croutons bij een gazpacho.
  • Kleine reepjes geroosterd brood omwikkeld met gedroogde ham.

* Ideaal om pita’s mee te maken, maar ook hamburgers.

* Een tajine aangevuld met dit groene olijvenbrood. Verrukkelijk!

* Barbecue en outdoor cooking, stone grill of gourmet.

* Papillotte van Ervin's Bread:

Deze papillotte kan zowel met de focaccia met kruiden, als met het sesamzaadbrood, als met deze focaccia met groene olijven en ui gemaakt worden:

  • Het brood enkel ontdooien, opensnijden langs één lange zijde, en voorzichtig met een fijn mes dieper gaan tot op een centimeter of twee van de gesloten drie andere zijden.
  • Vervolgens opvullen met: filets van gegrilde vis zoals makreel, haring, sardines, escargots of andere zeevruchten, groetenaromaten en gehakte kruiden toevoegen, wat limoen- of citroensap en hun schil.
  • De papillotte opbinden met fijne draadjes citroengras of koord.
  • Zo langzaam op een niet te warme grill verwarmen. Indrukwekkend!

Uiteraard kan deze papillotte ook gevuld worden met vlees, gevogelte, klein wild of vegetarische ingrediënten.


De bovenstaande recepten werden op maat beschreven van dit brood:

Ervin's Basilicumbrood met Schapenkaas

Een subliem brood dat perfect past bij een carpaccio, een leuke sla, een lekkere pasta of bij koude of warme soepen:

* Panini’s:

  • Carpaccio van rundsvlees, dunne plakjes pecorino met truffel, roquette sla en een beetje zongedroogde tomaat.
  • Fetakaas, gestoofde baby-packsoy, komijnzaadjes en pancetta.
  • Een smeuïge omelet met paddenstoelen, tomaten en geëminceerde uitjes.
  • Plakken krokant en goed gekruide rosbief, knolselder chips.
  • Plakken gigot van lam, gefrituurde uiringen en apart een Griekse yoghurt met knoflook, dragon en munt.
  • Gemarineerde artisjokplakjes, zachte zoute ansjovisfilets en kappertjes.
  • Keftaballetjes, ijsbergsla en gegrilde roma tomaat.

* Carpaccio's:

Dit basilicumbrood met schapenkaas in sneetjes en getoast, geeft een extra boost aan al uw  mooie carpacciobereidingen:

  • Een leuke carpaccio van ultra verse tonijn op een salsa van verse groene kruiden, enkele kappertjes en een dressing van citroen en olijfolie.
  • Carpaccio van mooi geaderde angus beef, pesto van basilicum, flinterdunne krullen Parmezaanse kaas, en een vleugje olijfolie met balsamico gemarbreerd.
  • Een vegetarische carpaccio van jonge venkelknol en artisjok met dille en venkelzaad, dressing op basis van olijfolie en limoen, sechuanpeper.
  • Carpaccio van langoustines, carpaccio van coeur de boeuf tomaten, dressing en pluksels verse basilicum.
  • Taartje van tartaar van tomaten met koriander en uitjes, overkoepeld met een carpaccio van Sint-Jakobsvruchten, vergezeld van een fris slaatje van roquette en groentenbills.
  • Carpaccio van zwaardvis met mozaïek van krokante groentjes en een dressing van soja en wasabi.


 

De bovenstaande recepten werden op maat beschreven van dit brood:

Ervin's Geroosterd Paprikabrood

Een mooie inspiratie die ik kan aanbevelen tijdens alle seizoenen:


* Panini's :

  • Op z'n Engels: roereieren, gegrilde tomaat en paddenstoelen, geroosterde bacon.
  • Spicy lamsmengsel, witte boterboontjes, groene boontjes en san simonkaas.
  • Rosbief, asiago kaas, pluksels van dragon, munt en basilicum.
  • Eiersla met ontpitte olijven en concassé van platte peterselie.
  • Vegetarisch, gevuld met tempura van groenten.


* MULTI-CULTUREEL:

  • Tandoori van kip met mangochutney.
  • Hotdog met zuurkool, beetje mosterd, Elzasser- , Thüringer- of Frankfurter-worst.
  • Gevuld met een frittata gemarbreerd met een groentenbrunoise.
  • Kleurrijk palet van rode, gele en oranje plakjes gepelde paprika, fetakaas en stukjes zwarte kalamata olijven.
  • Gevuld met couscous, tajine van konijn (of vis, gevogelte, lam).
  • Als pita met ijsberg sla, gegrilde tomaat, kruidige lamkebab.
  • Broodje "Hup Holland Hup" gevuld met oranje tandoori van kip, oranje gepelde paprika, mango en oranje cheddar kaas.

* Barbecue en outdoor cooking:

Dit geroosterd paprikabrood mag hoegenaamd niet ontbreken op uw barbecues.
Misschien één minpuntje: de buurman vraagt zich af of hij ook van de partij is.
  • Erg lekker : pulled porc, coleslaw, grilled bacon, homemade barbecue sauce
  • Rundshamburgertjes, gefrituurde uiringen, ovengedroogde tomaat met rozemarijn                      
 
* Serveren bij scampi’s en gamba's.

De bovenstaande recepten werden op maat beschreven van dit brood: