Tapenade  &  Black  Olives

Tapenade & Black Olives

Ervin's Zwarte Olijventapenadebrood met Knoflook

Voor de echte liefhebbers van knoflook en zwarte olijven!

Een delicieuze tapenade gemaakt van drie soorten uitgelezen zwarte olijven: kalamate, snocciolate en taggiasche.

Deze sublieme puree wordt verrijkt met stukjes verse gegrilde knoflook en aangelengd met hoogwaardige "extra virgin" olijfolie.

Na het handmatig kneden en vormen van de deegstukken worden de broden uiterst zorgvuldig gevuld met deze delicatesse en verder in vorm gebracht.

Verwarmen gedurende 4 minuten in een voorverwarmde oven. U zal versteld staan van de heerlijke geuren die uit de oven ontsnappen.



code : TAP    nr. : 004
gewicht : 260 gr.    30 stuks/karton
 

Recepten met dit brood

Ervin's Zwarte Olijventapenadebrood met Knoflook

* Gevulde panini:

Vul het zwarte olijventapenade & knoflookbrood.
Snijd het brood in twee gelijke delen om 2 grote panini's te bekomen of in 6  voor kleine broodjes:
 

  • Babaganoush (kaviaar van aubergines), gegrilde aubergine, tomaat, asiagokaas (of mozzarella of san simonkaas, of andere).
  • Pastrami van lamsvlees, gegrilde courgette, schilfers parmezaan.
  • Bospaddenstoelen met gesmolten uitjes, goede hoeveboter en platte peterselie.
  • Vitello tonato, stukjes extra tonijn, Romeinse sla, kappertjes. Uiteraard kan men ook gewoon sneetjes gegrilde tapenadebrood serveren bij een bord vitello tonato.

 

* Toast champignon: een moderne versie:
 

Mooie verse Parijse paddenstoelen bakken in knoflookboter en een krokant verwarmd brood mee vullen.
Afwerken met gehakte peterselie.
Dit gerecht kan men eventueel nog verrijken met scampi's, of met escargots, of met merg.
 

* Lekker bij scampi's of gamba's.

* Eén van mijn favorieten:
 

Vullen met kruidige rosbief, roquettesla, gefrituurde uiringen (gepaneerd in melk en bloem, of met panko).
Lichtjes verwarmd serveren met een ansjovismayonaise.
Try it!