Sesame  Seeds

Sesame Seeds

Ervin's Sesamzaadbrood

Verrukkelijk, eenvoudig, hemels lekker, een pareltje!

Handgemaakt met een streling van geklaarde hoeveboter, "extra virgin" olijfolie, zeezout en licht geroosterde sesamzaadjes.

Een all-round brood dat past in elke cultuur.

Lichtjes toasten of verwarmen gedurende een tweetal minuten.

Dit hippe brood heeft een flinterdunne korst en een mollige kruim. Zalig!


code: SES   nr.: 005
gewicht: 330 gr.   21 stuks/karton
 

Recepten met dit brood

Ervin's Sesamzaadbrood

* Erg lekker brood dat voor alle doeleinden kan gebruikt worden:

  • Bij het ontbijt: kan zowel zacht of krokant, of lekker getoast geserveerd worden.
  • Ideaal bij uw kaasbuffet.
  • Voor fondue, gourmet, of stone grill.
  • Bij wokgerechten.
  • Outdoor cooking en barbecues: onze broden kunnen rechtstreeks op de rooster verwarmd worden.
  • Kleine sandwiches voor recepties of walking dinner.
  • Tea time.


* Panini's:
 

  • Gerookte zalm, cream cheese (verse roomkaas) met gekonfijte gember, roquettesla.
  • Gerookte paling, cream cheese met horseradish (mierikswortelroomkaas) en gekruid met piment d' espelette, knolseldersla.
  • Gerookte forel, cream cheese met bieslook, ovengedroogde tomaat.
  • Bresaola (viande de grisons), pecorino, mozzarella, zongedroogde tomaat.
  • Italiaans salami (Abruzzese, Fellini-salami, Milano, mortadelle of andere) met verse knolseldersla.
  • Vlaamse asperges met eiermimosa en olijfolie (tijdens het seizoen).

VVVVlaamse asperges met eiermimosa en olijfolie (tijdens het seizoen) Vlaamse asperges met eiermimosa en olijfolie (tijdens het seizoen) Vlaamse asperges met eiermimosa en olijfolie (tijdens het seizoen) Vlaamse asVlaamse asperges met eiermimosa en olijfolie (tijdens het seizoen) Vlaamse asperges met eiermimosa en olijfolie (tijdens het seizoen) Vlaamse asperges met eiermimosa en olijfolie (tijdens het seizoen) Vlaamse asperges met eiermimosa en olijfolie (tijdens het seizoen) Vlaamse asperges met eiermimosa en olijfolie (tijdens het seizoen
* Croque monsieur:
 

  • Gekookte ham en belegen Hollandse kaas.
  • Kinder croque monsieur met Nutella choco en plakjes banaan.

 

* Croutons:      In olijfolie langzaam goudgeel krokant bakken en bestrooien met zeezout.

(kunnen in een gesloten doos gedurende 14 dagen bewaard worden in de ijskast; op ' t moment van gebruik, enkel eventjes verwarmen zodat ze terug krokant zijn)
Uiterst geschikt om te serveren bij een salade (Caesar Salad),
of voor bij soepen (erwtensoep, Vichyssoise, gazpacho).


 

* Grissini: Toast lange reepjes sesamzaadbrood en omwikkel met repen parmaham of een andere ham.


* Lekkere wrap:
 

Het sesambrood enkel ontdooien maar niet verwarmen; het brood moet soepel blijven.

Brood overlangs volledig opensnijden, en vervolgens elke helft doormidden,
zodoende heeft u 4 delen:
 

  • Beleggen met een basilicumpesto, reepjes mozzarella, roquettesla, julienne van zongedroogde tomaat. Oprollen tot een wrap en eventueel aanspannen in folie.
    Laten opstijven in de koelkast.                      
    Kan koud geserveerd worden, of zelfs even kort verwarmd tussen een panini grill.
  • Beleggen met mangochutney, gegrilde tandoori van kip, julienne van rode gepelde paprika, ijsbergsla.

  • Beleggen met salsa verde, gegrilde sardinefilet, beetje gehakte ansjovis en kappertjes, julienne van gemarineerde artisjok.

  • Beleggen met een anchoïade, fondant gesmolten ui, brunoise van tomaten en stukjes zwarte ontpitte olijven.

  • Cream cheese met bieslook en Worchestersaus, tartaar van verse en/of gerookte zalm, roquette sla.

 

* Oesterbrood :

Enkel ontdooien, opensnijden en beboteren, kruiden met zeezout en zwarte peper van de molen. Op elkaar leggen en decoratief snijden in driehoekjes, reepjes, vierkantjes, of cirkels uitsteken.

Door het hoge percentage van de olijfolie  in het brood, bewaren uiteraard deze broodjes opmerkelijk lang zonder uit te drogen, en kunnen ze reeds een tijd op voorhand gemaakt worden.

Ook kan men oesterbrood serveren als wrap: opensnijden, beboteren met zeer goede kwaliteitsroomboter, peper en zout van de molen, beleggen met passe-pierre, zeealgen, of zeespinazie.
Oprollen tot een wrap. Erg lekker en mooi gemarmerd van kleur. 


 

* Sushi: ...en waarom niet een sushi met mijn brood?

 

Oprollen met nori, wasabi en dashi-rijst en een leuk garnituur van king crab of andere.

 

* Top of the bill: fingertoast 's morgens bij een eitje of bij uw kaviaar .