Herb  &  Cheese

Herb & Cheese

Ervin's Gevuld Schapenkaasbrood

Pure poëzie!

Een perfecte mariage tussen Griekse feta schapenkaas en Franse crottin chavignol, veredeld met vijftien ouderwetse kruiden.

Verwarmen in een voorverwarmde oven gedurende 4 minuten of lekker grillen.

Zelfs diegenen die geen liefhebbers zijn van schapen- of geitenkaas zullen toch aangenaam verrast zijn.

Proef en geniet!

code: HER   nr.: 006  
gewicht: 340 gr.   25 stuks/karton
 

Recepten met dit brood

Ervin's Gevuld Schapenkaasbrood

* Gewoon lekker zo, even verwarmd in de oven of gegrild.


* Gevulde panini:

  • Ovengedroogde en gemarineerde tomaat, roquettesla, rode gegrilde en gepelde paprika, kappertjes.
  • Ovengedroogde en/of gerookte zwarte woudham, lichtjes gecarameliseerd witloof.
  • Pastrami van rundsvlees met roquettesla en knolselder chips of gemarineerde zuur-zoete witte kool.



* Bruschetta:              groot formaat:
 

Het schapenkaas brood ontdooien en overlangs opensnijden.
Binnenzijden lichtjes inwrijven met extra vierge olijfolie.  
Zowel binnenzijde als buitenzijde toasten of grillen.  
Vervolgens beleggen naar keuze en nadien (afhankelijk van het beleg) even onder de grill of in de oven:

 

  • Open  bruschetta belegd met plakjes meloen (cavaillon, watermeloen, witte meloen of de drie gemengd). Vervolgens granaatappelvruchtjes en muntblaadjes. Zeer fris en kleurrijk in de zomer. Koud serveren.
  • Open bruschetta met gekonfijte uien, gezouten ansjovis, ontpitte zwarte olijven. Overkoepelen met gemalen gruyère of pecorino. Eventjes onder de grill.
  • Open bruschetta met notenpesto, geblanchierde roquettesla of pissenlit, enkele gepelde halve muskaat druiven, lardons van gerookt spek.

 
klein formaat:
 

 Het schapenkaasbrood eerst ontdooien.
 Vervolgens in plakken van 2 cm snijden.
 De ronde plakken langs beide zijden borstelen met olijfolie en beide zijden toasten of grillen.
 Beleggen met ingrediënten naar keuze, en nog even onder de grill of koud serveren:

 

  • Pesto van rucola, stukje gegrilde tonijn, enkele gebakken pignons de pin (pijnboompitten), plakje san simonkaas en even onder de grill.
  • Pesto van paprika, stukje tandoori van kip, enkele blokjes verse mango. Koud serveren.
  • Kaviaar van aubergines, stukje gegrilde aubergine, stukje gegrilde courgette, klein plakje buffelmozzarella, compote van tomaat. Even onder de grill.                                                   

           

* Lekker getoast bij een vissoep of bouillabaisse, geserveerd met rouille of aioli.

* Het gevuld schapenkaasbrood is tevens een maaltijdbrood dat men perfect bij een leuke sla kan serveren.


* Ervin's Club Sandwich :

 

Het brood overlangs doorsnijden.
Vervolgens elke helft in 3 snijden, en dan grillen of toasten:
 

  • Eerste deel getoast brood besmeren met mayonaise en beleggen met een plak gegrilde tomaat, gebakken spek en cheddar cheese.
  • Tweede deel getoast brood nogmaals besmeren met mayonaise en beleggen met ijsbergsla, krokant gegrilde kipfilet, gefruite uiringen en een plak cheddar cheese.
  • Derde deel getoast brood boven op het tweede deel leggen. Dit deel dan boven op het eerste deel en alles vastprikken met een houten bamboestick.
  • Enjoy!