Green  Olives  &  Onions

Green Olives & Onions

Ervin's Groene Olijvenbrood met Uisnippers

Dit is echt leven als God in Frankrijk!

Deze focaccia lijkt ook wel een beetje op de fougasse, met een mengeling van gemarineerde fruitige groene olijven en uisnippers, zeezout en "extra virgin" olijfolie.

De ideale partner om te serveren bij gedroogde hammen en als onderdeel van tapas.

Lichtjes verwarmen gedurende twee minuten in een voorverwarmde oven of rechtstreeks op de grill.

Beeld je in dat je op een terras in de Provence zit met een glaasje Ricard, enkele tapenades, en olijvenbrood van Ervin's Bread ...

La douce France!


code : GRO   nr. : 008
gewicht : 320 gr.   21 stuks/karton 
 

Recepten met dit brood

Ervin's Groene Olijvenbrood met Uisnippers

Dit groene olijvenbrood heb ik speciaal gecreëerd om te serveren bij gedroogde hammen zoals: Parma, San Daniele, Serrano, Iberico, Bayonne, Zwarte Woud, Westfaalse, Ardeense ham,…

De fruitigheid en de lichte krokante toets van de groene geplette olijven en de gebakken uitjes zorgen voor een mooie ‘foodpairing’...en hier dan nog een lekkere cavaillon bij.

* Gevulde panini's:

  • Mozzarella, gegrilde courgette, Italiaanse kruidenham.
  • San Danieleham, gegrilde aubergine, julienne van artisjok en san simonkaas.
  • Coppa di Parma, grove schilfers van Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaat.
  • Flinterdunne patta negra.
  • Lamspastrami en een ratatouille van gegrilde groenten.
  • Westfaalse ham met gemarineerde cantharellen en zilveruitjes.
  • Gegrilde sardines met gemarineerde jonge venkel en venkelzaadjes.

* Vegetarisch:

  • Serveren bij een tabouleh sla met gegrilde poivrade-artisjokken en gemarineerde tomaten aigre-doux.
  • Mooi palet van gegrilde, gepelde en gemarineerde pepers : rode, groene, gele, oranje, afgewerkt met kappertjes en gevulde druivenbladeren.
  • Een lekkere frisse Griekse sla met krokante groenten, verse kruiden en feta.
  • Gevuld met een smeuïge omelet van bospaddenstoelen, bieslook en seitan.

* Vitello Tonato:

  • Gewoon het brood lichtjes gegrild serveren bij een mooie gepresenteerde vitello.
  • Uiteraard kan men ook het brood opvullen met een vitello tonato en een beetje extra roquette sla.

*  Tapas: Natuurlijk kan en mag dit groene olijvenbrood met uisnippers niet ontbreken bij de tapas.

  • Lekker stukjes geroosterd brood bij dipsausen zoals anchoïade, tapenades, kaviaar van aubergine, salsa van tomaten, salsa van zongedroogde paprika, en salsa verde.
  • Kleine gevulde sandwiches.
  • Kleine gevulde wraps.
  • Kleine krokante croutons bij een gazpacho.
  • Kleine reepjes geroosterd brood omwikkeld met gedroogde ham.

* Ideaal om pita’s mee te maken, maar ook hamburgers.

* Een tajine aangevuld met dit groene olijvenbrood. Verrukkelijk!

* Barbecue en outdoor cooking, stone grill of gourmet.

* Papillotte van Ervin's Bread:

Deze papillotte kan zowel met de focaccia met kruiden, als met het sesamzaadbrood, als met deze focaccia met groene olijven en ui gemaakt worden:

  • Het brood enkel ontdooien, opensnijden langs één lange zijde, en voorzichtig met een fijn mes dieper gaan tot op een centimeter of twee van de gesloten drie andere zijden.
  • Vervolgens opvullen met: filets van gegrilde vis zoals makreel, haring, sardines, escargots of andere zeevruchten, groetenaromaten en gehakte kruiden toevoegen, wat limoen- of citroensap en hun schil.
  • De papillotte opbinden met fijne draadjes citroengras of koord.
  • Zo langzaam op een niet te warme grill verwarmen. Indrukwekkend!

Uiteraard kan deze papillotte ook gevuld worden met vlees, gevogelte, klein wild of vegetarische ingrediënten.