Basil

Basil

Ervin's Basilicumbrood

Een subliem palet van de fijnste verse en gedroogde basilicum in combinatie met zeezout, een subtiel puntje knoflook en "extra virgin" olijfolie, maken van dit handgekneed en gevouwen brood een stukje kunst.

Na ontdooiing, gedurende 4 minuten verwarmen in een voorverwarmde oven.

Wat een ontdekking! Wat een wolk van zuiderse parfums!


code: BAS   nr. : 002  
gewicht: 340 gr.   25 stuks/karton

 


 


 

 

 

Recepten met dit brood

Ervin's Basilicumbrood

* Lekkere gevulde panini's:
 

Vul het basilicumbrood.
Snijd het brood in drie gelijke delen om 3 grote panini's te bekomen, in 9 voor kleine broodjes:
 

  • Extra pesto van basilicum, plakken tomaat, frisée sla, schilfers parmezaan.
  • Italiaanse kruidenham, tomaat, taleggiokaas.
  • Carpaccio van verse tonijn, zongedroogde tomaat, pecorino
  • Voor deze bereiding: Basilicumbrood eerst verwarmen gedurende 4 minuten en laten afkoelen. Dan vullen met blokjes jonge maatjesharing, geconcasseerde tomaten, rode uiringen, fijne groene boontjes, blokjes granny smith appel, en op ' t laatst, zure room afgekruid met peper en zout.

 

* Vegetarisch:
 

  • Gevuld met gebakken tsay en gegrilde groenten.
  • Gevuld met bulgur of tabouleh, met tempura van groenten en kikkererwtenscheuten.

 

* Voor de winter: gevuld met een vastere mornaysaus, witloofhamrolletje en gegratineerd met gemalen kaas

 

* Moderne versie van een toast kannibaal:

 

Basilicumbrood volledig openplooien en aan beide zijden toasten of grillen.
Beleggen met verse grof gemalen rundertartaar, aangemaakt met "extra virgin" olijfolie, enkele druppels zeer goede balsamico azijn, Worchestershire saus, kappertjes, wat gehakte uitjes en augurken, en kruiden met peper en zout.
Vervolgens nog wat afwerken met gemalen zeezout of vlokkenzout, een draai van de zwarte pepermolen, pluksels verse basilicumblaadjes en nog wat  besprenkelen met de olijfolie.
Zo serveren, oh enjoy !

 

* Een sublieme salade:
 

Een carpaccio van coeur de boeuf tomaten en plakken buffel mozzarella.
Besprenkelen met een salsa verde van basilicum.
Marbreren met "extra virgin" olijfolie en zeer fijne balsamico.
Afkruiden met fleur du sel en gemalen zwarte peper van de molen.
Uiteraard serveer je bij dit gerecht enkele sneetjes geroosterd basilicumbrood.